Koninklijke residenties: een kijkje in Kensington Palace

Koninklijke residenties: een kijkje in Kensington Palace

Als je ooit in Londen bent geweest, heb je misschien wel een glimp opgevangen van Kensington Palace. Dit majestueuze gebouw, gelegen in het hart van de stad, is al eeuwenlang de residentie van de Britse koninklijke familie. Maar wat is de geschiedenis van dit paleis en wie heeft er allemaal gewoond? Laten we een kijkje nemen.

De geschiedenis van Kensington Palace

Kensington Palace werd oorspronkelijk gebouwd in 1605 en werd in 1689 gekocht door koning William III en koningin Mary II. Het paleis werd in de loop der jaren uitgebreid en verbouwd, en is sindsdien de thuisbasis geweest van vele leden van de koninklijke familie.

Belangrijke bewoners

Enkele van de meest opmerkelijke bewoners van Kensington Palace zijn onder andere koningin Victoria, die er in 1837 op 18-jarige leeftijd koningin werd, en prinses Diana, die er woonde na haar scheiding van prins Charles. Tegenwoordig is het de thuisbasis van de hertog en hertogin van Cambridge, prins William en Kate Middleton, en hun drie kinderen.

Wat is er te zien in Kensington Palace?

Als je Kensington Palace bezoekt, zijn er verschillende dingen die je kunt zien en doen. Hier zijn enkele hoogtepunten:

  • De State Rooms: Deze prachtige kamers zijn open voor het publiek en geven een fascinerend inzicht in het leven van de koninklijke familie. Je kunt de troonzaal, de eetzaal en de slaapkamers bekijken, allemaal prachtig ingericht in de stijl van de tijd.
  • De tuinen: Kensington Palace is omgeven door prachtige tuinen, waaronder de Sunken Garden, die in 1908 werd aangelegd. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving.
  • De tentoonstellingen: Het paleis organiseert regelmatig tentoonstellingen over de geschiedenis van de koninklijke familie en het paleis zelf. Deze tentoonstellingen zijn een geweldige manier om meer te leren over de Britse geschiedenis.
    .

Bezoek Kensington Palace

Als je geïnteresseerd bent in de Britse geschiedenis of gewoon een dagje uit wilt in Londen, is een bezoek aan Kensington Palace zeker de moeite waard. Het paleis is het hele jaar door geopend voor bezoekers, hoewel het raadzaam is om van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Kensington Palace is een fascinerende plek met een rijke geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in de koninklijke familie, de architectuur of de prachtige tuinen, er is voor ieder wat wils. Dus waarom zou je niet een dagje uit plannen en zelf een kijkje nemen? Ontdek de pareltjes van Londen op een voordelige manier met de ongeëvenaarde voordelen van de Londen Pass.

Als je meer wilt weten over koninklijke residenties en andere bezienswaardigheden, bezoek dan onze website Voornaamste voor meer informatie en inspiratie.