Zomervakantie in eigen land: de beste kindvriendelijke bestemmingen in Nederland

Zomervakantie in eigen land

De zomervakantie is een perfecte tijd om quality time door te brengen met het gezin. Maar waar kun je het beste naartoe gaan met de kinderen? In dit artikel ontdek je de beste kindvriendelijke bestemmingen in Nederland voor een onvergetelijke zomervakantie in eigen land.

De EftelingEfteling, Kaatsheuvel

De Efteling is een van de meest populaire attractieparken in Nederland en een geweldige bestemming voor gezinnen. Met een breed scala aan attracties, van spannende achtbanen tot sprookjesachtige avonturen, is er voor elk wat wils. Bovendien biedt het park verschillende accommodaties, waaronder het Efteling Hotel en vakantiepark Efteling Bosrijk, waardoor het een ideale bestemming is voor een meerdaagse vakantie.

Madurodam, Den Haag

Madurodam in Den Haag is een miniatuurpark dat een perfecte weergave is van Nederland in het klein. Kinderen kunnen hier de belangrijkste bezienswaardigheden van het land ontdekken, zoals de Amsterdamse grachten, de Rotterdamse haven en het Binnenhof. Bovendien zijn er interactieve tentoonstellingen die kinderen op een leuke en educatieve manier over de Nederlandse geschiedenis leren.

Beekse Bergen, Hilvarenbeek

Beekse Bergen is een safaripark waar je met de auto, boot of te voet tussen de wilde dieren kunt bewegen. Het park biedt een unieke ervaring waarbij je oog in oog komt te staan met leeuwen, olifanten, giraffen en nog veel meer. Daarnaast is er een speelland met diverse attracties en een vakantiepark waar je kunt overnachten in een jungalow (een combinatie van een bungalow en een tent) of een boomhut.

NEMO Science Museum, Amsterdam

Het NEMO Science Museum in Amsterdam is een interactief museum waar kinderen op een leuke manier over wetenschap en technologie kunnen leren. Er zijn tal van tentoonstellingen en experimenten die kinderen kunnen uitvoeren, waardoor het een educatieve en vermakelijke bestemming is.

De Apenheul, Apeldoorn

De Apenheul in Apeldoorn is een unieke dierentuin waar verschillende soorten apen vrij rondlopen. Kinderen kunnen hier de apen van dichtbij bekijken en meer leren over hun gedrag en leefomgeving. Bovendien is er een grote speeltuin en een educatief centrum waar kinderen meer kunnen leren over de bescherming van apen en hun habitat.

Zomervakantie in eigen landZomervakantie in eigen land vieren

Nederland heeft veel te bieden voor een zomervakantie in eigen land. Of je nu op zoek bent naar avontuur, educatie of ontspanning, er is altijd een kindvriendelijke bestemming die aan je wensen voldoet. Dus waarom zou je ver reizen als je ook in eigen land een onvergetelijke vakantie kunt beleven?

Ontdek meer over de beste kindvriendelijke bestemmingen in Nederland op Voornaamste.