Beveiliging van je huis: 10 voornaamste tips

Beveiliging van je huis 10 voornaamste tips

Je huis is je toevluchtsoord, de plek waar je je veilig en beschermd moet voelen. Helaas is geen enkel huis immuun voor inbraak. Volgens het CBS waren er in de periode van januari t/m september 2023 17.300 woninginbraken in Nederland. In 2022 in dezelfde periode lag dit aantal nog op 16.100 keer, wat een stijging van maar liefst 7% betekent. Gelukkig zijn er tal van manieren om je huis beter te beveiligen en de kans op inbraak te verkleinen. Hier zijn de tien voornaamste tips voor de beveiliging van je huis.

1. Installeer een beveiligingssysteem

Een beveiligingssysteem is een van de meest effectieve manieren om je huis te beschermen. Dit kan variëren van een eenvoudig doe-het-zelf systeem tot een volledig bewaakt systeem met professionele monitoring. Volgens een studie van de Universiteit van North Carolina, gaven inbrekers aan dat ze huizen met beveiligingssystemen vaak vermijden.

2. Beveilig de deuren

Volgens het CBS komt ongeveer 30% van de inbrekers binnen via de voordeur. Zorg ervoor dat je deuren stevig zijn en voorzien van goede sloten. Overweeg ook om een kijkgaatje of een deurbel met camera te installeren.

3. Verlicht je woning

Inbrekers houden niet van licht. Goede buitenverlichting kan een sterke afschrikking zijn. Bewegingssensoren voor verlichting zijn een goede optie, evenals verlichting met een timer voor als je niet thuis bent.

4. Houd je huis en tuin netjes

Een goed onderhouden huis en tuin kunnen een signaal zijn dat je huis goed beveiligd is. Overwoekerde struiken kunnen bijvoorbeeld goede verstopplekken zijn voor inbrekers.

5. Wees slim met je sleutels

Laat nooit sleutels buiten onder een mat of in een bloempot liggen. Dit zijn de eerste plaatsen waar een inbreker zal kijken. Overweeg in plaats daarvan om een slot met een code of een slim slot te installeren.

Veilig wonen in elke levensfase beveiliging van je huis

6. Beveilig je ramen

Ramen zijn een populaire toegangspunt voor inbrekers. Zorg ervoor dat je ramen stevig zijn en voorzien van goede sloten. Overweeg ook om veiligheidsglas of raambeveiligingsfolie te installeren.

7. Maak gebruik van timers

Timers kunnen lampen, radio’s of tv’s aan- en uitschakelen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Dit kan een sterke afschrikking zijn voor inbrekers.

8. Word lid van een buurtwacht

Een buurtwacht kan een effectieve manier zijn om inbraken te voorkomen. Het is ook een geweldige manier om je buren beter te leren kennen.

9. Verberg waardevolle spullen

Zorg ervoor dat waardevolle spullen niet zichtbaar zijn vanaf de straat. Dit kan inbrekers aantrekken.

10. Wees voorzichtig met wat je deelt op sociale media

Als je op vakantie gaat, wacht dan tot je terug bent om foto’s te posten. Inbrekers gebruiken sociale media om te zien wanneer mensen niet thuis zijn.

Beveiliging van je huis is belangrijk

De beveiliging van je huis is van het grootste belang om jezelf en je bezittingen te beschermen. Door deze tien voornaamste tips te volgen, kun je de veiligheid van je huis aanzienlijk verbeteren en de kans op inbraak verkleinen. Onthoud dat het doel is om je huis minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Hoe meer obstakels je kunt opwerpen, hoe beter. De eerste tip is dan ook de voornaamste, kies een camerasysteem uit die aan uw behoeften voldoet.

Bezoek Voornaamste voor meer informatie en tips over huisbeveiliging.